CARA MEMILIKINYA

Assalamualaikum wbt;

Bagaimana saya boleh memiliki produk2 Public Gold?
- itu soalan popular yang selalu ditanya kepada saya... banyak caranya, saya akan ceritakan cara yang paling mudah ini.

1 - DAFTAR DI WEBSITE PUBLIC GOLD

1. Mula2 sekali, tuan/puan perlu klik di sini REGISTER

2. Masukkan maklumat diri dan maklumat introducer di bawah :Setelah semua maklumat diri dan maklumat introducer dimasukkan, klik butang register di bahagian kiri dan paling bawah.

3. Tunggu email pengesahan dari Public Gold untuk mendapatkan username dan password.

4. Setelah dapat username dan password, boleh lah login di website rasmi Public Gold

B. BUAT PESANAN SECARA ONLINE BERDASARKAN PERUBAHAN HARGA SETIAP 20 MINIT/24JAM/HARI... HANYA HARI SABTU & AHAD HARGA STATIK

5.  Klik Order dan klik Place Order untuk membuat pembelian atau klik Place Sell Back untuk membuat jualan semula nanti (bila target keuntungan telah dicapai) seperti di bawah :


6. Ikut arahan selanjutnya yang terpapar di webiste tersebut.

7. Untuk Place Order, boleh masukkan kuantiti yang ingin dibeli pada paparan di bawah & ikut arahan selanjutnya sehingga confirm order.

8. Untuk memastikan order kita telah dimasukkan ke dalam sistem, sila klik My Account > My Order seperti di bawah :

 
 
C. BUAT PEMBAYARAN
 
9. Jika telah terpapar pesanan kita, tunggu email Sales Order (SO) dari Public Gold. Apabila telah dapat SO tersebut, buatlah bayaran sebagaimana arahan terkandung di dalam SO tersebut.
 
 
D. PENGAMBILAN STOK
 
10. Setelah bayaran dibuat, bolehlah hubungi cawangan Public Gold pilihan kita untuk mengambil pesanan kita tadi. Jangan lupa bawa bukti pembayaran (slip bank/cetakan online payment/slip ATM) yang asal/original.


# Jika sekiranya tuan/puan tidak mempunyai kelapangan masa untuk mengambil sendiri pesanan di cawangan Public Gold, cara ini kurang sesuai. Sila hubungi saya untuk pembelian secara manual/biasa, sedikit kos pengeposan akan dikenakan.

Abu Bakar Ibn Abi Maryam melaporkan bahawa beliau mendengar Rasulullah SAW telah bersabda "Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah dinar (emas) dan dirham (perak) untuk digunakan
~ Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal.


"SELAMAT DATANG KE DUNIA PENYIMPAN EMAS &PERAK"

Wallahu'alam.

----------------------------------------------------------------------------