Sep 12, 2012

CARA NAK BELI & CARA NAK JUAL SEMULA



Assalamualaikum;

Seperti dijanjikan, saya akan ceritakan bagaimana cara kita ingin membuat pembelian & penjualan semula untuk mendapatkan keuntungan...

Pelaburan emas fizikal, sama macam pelaburan2 yang lain juga... Dan kami sebagai dealer Public Gold boleh dikatakan bertindak sebagai konsultan lah... Sama mcm konsultan/perunding pelaburan Unit Trust (dana boleh dipercayai... betul ke? emh...) atau Saham Amanah...
# kami bukan penjual emas, kerana pembeli akan membeli emas dari Public Gold (bukan dari kami)tetapi kami akan memberi sebanyak mana mungkin ilmu2 agar bakal pembeli (yakni pelabur) tahu bagaimana emas pelaburan mereka boleh menjana keuntungan

Secara asasnya, kita akan :
(i) BELI SEMASA HARGA TURUN > sila rujuk harga PG SELL di sini
(ii) JUAL SEMASA HARGA NAIK > sila rujuk harga PG BUY di sini juga

Macamana nak tahu harga turun atau harga naik?
Senang aje... rujuk lah graf DAILY GOLD CHART dan DAILY SILVER CHART juga di sini

Bagi yang nakkan lebih detail... boleh ke laman web > KITCO untuk rujuk historical chart bertahun2 yang lepas

Boleh juga refer news, survey, bullish & bearish chart dan kalau nak pro lagi gunalah perisian Meta Trader :)

Bila dah tahu turun-naik harga emas dan perak ni, boleh mula membeli seperti langkah-langkah di sini > CARA MEMILIKINYA

Untuk menjual semula pula, cuma lepas login... kita pilih > Place Sell Back (Jualan Semula)

Senang aje kan... So, bila2 pun... di mana2 pun... kita boleh jadi pelabur emas fizikal... sekarang ni mudah, line internet ada di mana-mana... hatta, di ceruk kampung sekali pun...
Tambahan pula, harga produk2 Public Gold diupdate berdsarkan Kitco Live Price..setiap 20 minit 24 jam sehari (kecuali Sabtu & Ahad sebab market closed).
So, rajin2 lah tengok harga untuk Place Order atau Place Sell Back

Melabur emas fizikal lebih syok, sebab emas dalam tangan... bukan kertas dalam tangan :)

Apa lagi... jommm cuba.

Jika perlukan bantuan, sms saya di 012-5353121.

# SIMPANAN EMAS TERNYATA LEBIH SELAMAT & MENGUNTUNGAN BERBANDING DENGAN JIKA KITA MENYIMPAN KERTAS > wang kertas... penyata bank... penyata saham...


No comments:

Post a Comment