Sep 12, 2012

CARA NAK BELI & CARA NAK JUAL SEMULA



Assalamualaikum;

Seperti dijanjikan, saya akan ceritakan bagaimana cara kita ingin membuat pembelian & penjualan semula untuk mendapatkan keuntungan...

Pelaburan emas fizikal, sama macam pelaburan2 yang lain juga... Dan kami sebagai dealer Public Gold boleh dikatakan bertindak sebagai konsultan lah... Sama mcm konsultan/perunding pelaburan Unit Trust (dana boleh dipercayai... betul ke? emh...) atau Saham Amanah...
# kami bukan penjual emas, kerana pembeli akan membeli emas dari Public Gold (bukan dari kami)tetapi kami akan memberi sebanyak mana mungkin ilmu2 agar bakal pembeli (yakni pelabur) tahu bagaimana emas pelaburan mereka boleh menjana keuntungan

Secara asasnya, kita akan :
(i) BELI SEMASA HARGA TURUN > sila rujuk harga PG SELL di sini
(ii) JUAL SEMASA HARGA NAIK > sila rujuk harga PG BUY di sini juga

Macamana nak tahu harga turun atau harga naik?
Senang aje... rujuk lah graf DAILY GOLD CHART dan DAILY SILVER CHART juga di sini

Bagi yang nakkan lebih detail... boleh ke laman web > KITCO untuk rujuk historical chart bertahun2 yang lepas

Boleh juga refer news, survey, bullish & bearish chart dan kalau nak pro lagi gunalah perisian Meta Trader :)

Bila dah tahu turun-naik harga emas dan perak ni, boleh mula membeli seperti langkah-langkah di sini > CARA MEMILIKINYA

Untuk menjual semula pula, cuma lepas login... kita pilih > Place Sell Back (Jualan Semula)

Senang aje kan... So, bila2 pun... di mana2 pun... kita boleh jadi pelabur emas fizikal... sekarang ni mudah, line internet ada di mana-mana... hatta, di ceruk kampung sekali pun...
Tambahan pula, harga produk2 Public Gold diupdate berdsarkan Kitco Live Price..setiap 20 minit 24 jam sehari (kecuali Sabtu & Ahad sebab market closed).
So, rajin2 lah tengok harga untuk Place Order atau Place Sell Back

Melabur emas fizikal lebih syok, sebab emas dalam tangan... bukan kertas dalam tangan :)

Apa lagi... jommm cuba.

Jika perlukan bantuan, sms saya di 012-5353121.

# SIMPANAN EMAS TERNYATA LEBIH SELAMAT & MENGUNTUNGAN BERBANDING DENGAN JIKA KITA MENYIMPAN KERTAS > wang kertas... penyata bank... penyata saham...


Sep 10, 2012

FREE MEMBER REGISTRATION di website Public Gold

Assalamualaikum & Salam Sejahtera;

Saya kembali semula... setelah lama kehilangan (terlupa sebenarnya) password website ini - mungkin saya dah tua :(

Jika tuan/puan berniat untuk memulakan pelaburan emas fizikal, yakni ingin mula menyimpan emas sebagai alat pelaburan/simpanan... saya sangat mencadangkan belilah produk2 Public Gold (PG) sebagai simpanan... spread yang rendah terbukti mempercepatkan kita mendapat keuntungan melalui simpanan jangka pendek... tak perlu tunggu sehingga 2-3 tahun :)

Kini, tuan/puan boleh MENDAFTAR SECARA PERCUMA di website Public Gold. Pendaftaran ini PENTING jika sekiranya kita ingin :
(i) membeli produk2 PG di masa akan datang
(ii) menjual semula produk2 PG kepada PG di masa akan datang
(iii) menerima segala updates, berita2, tips2, tawaran2 dan lain2 dari PG dari masa ke semasa


Caranya mudah... klik sahaja di sini > REGISTER  

Skrin seperti di bawah akan terpapar, masukkan maklumat tuan/puan dan maklumat introducer yang diperlukan seperti di bawah.


Pastikan semua maklumat diisi sempurna.

Dan akhir sekali, klik butang REGISTER seperti di atas.

Ya, semudah itu... tuan/puan telah berdaftar sebagai bakal pelanggan - atau mungkin juga bakal dealer Public Gold seperti saya suatu hari nanti :)
- mula2 dulu (tahun 2009, saya pun cuma pelanggan PG sahaja... upgrade jadi dealer bila nampak potensi simpanan emas mampu menjana pendapatan sampingan dan untuk yang serius berniaga dari pagi sampai ke petang dan ke malam, ramai yang telah menjadikannya sebagai pendapatan utama... tak percaya?

Jadi, daftar sebagai bakal pelanggan dahulu... ianya PERCUMA... tuan/puan tak rugi apa2 pun... sekurang2nya tuan/puan akan menerima updates dari PG dari masa ke semasa untuk terus mempelajari bagaimana simpanan emas fizikal boleh bertukar kepada pendapatan sampingan... Fantastik kan?

Selepas ini, saya akan postkan cara membuat pembelian melalui website ini - setelah tuan/puan telah menerima username & password yang dikirimkan oleh PG di email masing2.

Jadi, pastikan tuan telah mendaftar terlebih dahulu, tunggu email pengesahan dari PG untuk mendapatkan username & password tuan/puan.

Selepas itu kita akan ke step seterusnya > membuat pembelian pertama... boleh cuba untuk beli produk paling murah seperti syiling 10 DIRHAM (diperbuat daripada perak tulen) yang harganya cuma RM100++ sahaja... Ini akan menambahkan keyakinan tuan/puan untuk berurusan dengan PG. Tuan/puan juga akan dapati segala urusan dengan PG adalah sangat profesional... cuba dulu, untuk tahu.

Sekian dari saya;
Dilla, rakan emas dan perak anda
012-5353121

# sila sms saya, jika perlukan pertolongan, saya mungkin tidak dpt menjawab panggilan telefon, tetapi setiap sms, InsyaAllah pasti akan di reply. Terima kasih.

Sep 6, 2012

KEMBALI...

Assalamualaikum wbt;

Lama tak update... sebab, lupa password :(