Dec 30, 2011

MACAM TAK PERCAYA, TAPI INI LAH YANG DINANTIKAN

Assalamualaikum & Salam Sejahtera;

Saya rasa macam tak percaya, harga emas dan perak boleh turun sehingga ke paras sekarang...
bagi yang menyimpan emas fizikal, nyata akan tersenyum lebar... masa inilah masa yang terbaik untuk menggunakan aset2 emas fizikal tersebut, untuk menambah lagi aset emas fizikal bagi persediaan tahun 2012 ~ sila gunakan kemudahan PSP yang disediakan oleh Public Gold!

Bagi yang menyimpan dalam bentuk kertas (paper gold), apabila penurunan harga berlaku... cuma dapat tengok sahaja. Paper gold tidak dapat membantu kita, kiranya kita perlukan cash segera. Inilah keistimewaan PHYSICAL GOLD vs PAPER GOLD.

Mari kita tengok harga sekarang pada jadual harga di bawah. 
Harga emas lebih kurang USD 1530/oz...


Mari kita tengok pula, Kitco Historical Chart sepanjang tahun 2011, seperti di bawah :Harga emas sekarang (USD1530/oz) adalah lebih kurang sama seperti harga emas pada bulan Jun ~ Julai lalu, sebelum ia menuju ke arah kenaikan harga tertinggi tahun 2011 pada bulan September lepas.

Oleh itu, adalah tidak mustahil sekiranya pembelian sekarang mampu membuat keuntungan seperti  yang berlaku pada bulan September lepas.

Kepada pelabur-pelabur ASB/ASN yang sedang menunggu dividen 2011, ini adalah masa terbaik untuk mempelbagaikan protfolio pelaburan anda. Simpanan/pelaburan emas adalah sangat menguntungkan.

Jika berminat, hubungi saya untuk tempahan (lock harga) sementara harga masih rendah ini.
Jika berniat untuk membeli lebih dari RM20,000, saya akan daftarkan tuan/puan sebagai dealer untuk memperolehi rebate/diskaun.

HUBUNGI SAYA

No comments:

Post a Comment