Dec 30, 2011

MACAM TAK PERCAYA, TAPI INI LAH YANG DINANTIKAN

Assalamualaikum & Salam Sejahtera;

Saya rasa macam tak percaya, harga emas dan perak boleh turun sehingga ke paras sekarang...
bagi yang menyimpan emas fizikal, nyata akan tersenyum lebar... masa inilah masa yang terbaik untuk menggunakan aset2 emas fizikal tersebut, untuk menambah lagi aset emas fizikal bagi persediaan tahun 2012 ~ sila gunakan kemudahan PSP yang disediakan oleh Public Gold!

Bagi yang menyimpan dalam bentuk kertas (paper gold), apabila penurunan harga berlaku... cuma dapat tengok sahaja. Paper gold tidak dapat membantu kita, kiranya kita perlukan cash segera. Inilah keistimewaan PHYSICAL GOLD vs PAPER GOLD.

Mari kita tengok harga sekarang pada jadual harga di bawah. 
Harga emas lebih kurang USD 1530/oz...


Mari kita tengok pula, Kitco Historical Chart sepanjang tahun 2011, seperti di bawah :



Harga emas sekarang (USD1530/oz) adalah lebih kurang sama seperti harga emas pada bulan Jun ~ Julai lalu, sebelum ia menuju ke arah kenaikan harga tertinggi tahun 2011 pada bulan September lepas.

Oleh itu, adalah tidak mustahil sekiranya pembelian sekarang mampu membuat keuntungan seperti  yang berlaku pada bulan September lepas.

Kepada pelabur-pelabur ASB/ASN yang sedang menunggu dividen 2011, ini adalah masa terbaik untuk mempelbagaikan protfolio pelaburan anda. Simpanan/pelaburan emas adalah sangat menguntungkan.

Jika berminat, hubungi saya untuk tempahan (lock harga) sementara harga masih rendah ini.
Jika berniat untuk membeli lebih dari RM20,000, saya akan daftarkan tuan/puan sebagai dealer untuk memperolehi rebate/diskaun.

HUBUNGI SAYA

Dec 27, 2011

TAMBAH LAGI 3

Assalamualaikum & Salam Sejahtera;

Berita baik buat warga Lembah Klang...

Setelah sekian lama kalian bersesak2 untuk collect gold & silver di PG Sunway, menunggu dalam masa yang sangat lama & stok selalu kehabisan, kini 3 lagi cawangan baru Public Gold telah dibuka.

Nantikan kemunculan ketiga-tiganya, untuk sama-sama memudahkan lagi semua urusan dealer & customer. PG komited untuk memberikan yang terbaik kepada semua dealer (dan bakal dealer) dan semua customer (dan bakal customer).

KUALA LUMPUR :
98A & 98B,
Lorong Mamanda 2,
Ampang Point Batu 41/2,
Jalan Ampang,
68000 Ampang,
Kuala Lumpur.

KLANG :
No.2, 3rd Floor,
Jalan Tiara 2,
Bandar Baru Klang,
41150 Klang,
Selangor Darul Ehsan.

KAJANG :
No.19B, 19C,
Jalan M/J1,
Taman Majlis Jaya,
Sungai Chua,
43000 Kajang,
Selangor Darul Ehsan.

Buat semua sahabat, rakan & taulan yang berada di Lembah Klang, ini masa yang sesuai bermula. PG telah mendekati anda bagi memudahkan semua untuk urusan belian & jualan semula.

Untuk prosedur belian runcit > sila klik CARA MEMILIKINYA di atas

Untuk prosedur belian pukal & terus daftar menjadi dealer (anda dapat rebate / less) > sila klik DEALER

Sama2 kita menyimpan emas & perak, dan menggalakkan semua di sekeliling kita menyimpan emas dan perak.

INSYAALLAH tuan/puan takkan menyesal.

Ingin bertanya apa2, hubungi saya di 012-5353 121 (sms prefered)

Dec 20, 2011

Memaksimumkan keuntungan melalui pembelian barang kemas

Assalamualaikum & Salam Sejahtera;

Berikut adalah tips2 untuk memaksimumkan keuntungan melalui pembelian/pelaburan barang kemas.

1. Pilih harga barang kemas yang dijual di bawah harga pasaran FGJAM (http://fgjam.org.my)

2. Pilih kedai yang menawarkan kos upah (workmanship) yang paling murah (kalau takde langsung lagi baik)

3. Barang kemas tersebut mestilah mempunyai kualiti emas 916 (22K) ke atas.

4. Pilih design yang padu dan tebal sebab ia tahan lasak. Elakkan design yang nipis @ halus @ berkerawang.

5. Pilih design yang tiada batu permata atau chrome (emas 100%).

6. Pilih kedai yang menawarkan belian semula (trade-in value) yang tinggi.


SARANAN KEPADA TIPS-TIPS DI ATAS IALAH BARANG KEMAS PUBLIC GOLD ~ KOLEKSI I-SERIES (Investment Series)
* Koleksi I-Series ye... bukan D-Series (Design Series)... jangan tertukar pula :)

Di bawah ialah koleksi-koleksi i-series :


Rantai leher ~ 20g, 50g dan 100g


Rantai tangan ~ 10g



Amacam? Solid lagi padu kan?


BARANG KEMAS KOLEKSI I-SERIES MEMPUNYAI CIRI-CIRI YANG DISEBUTKAN DI DALAM TIPS-TIPS DI ATAS:

1. Harga yang jauh lebih murah berbanding harga FGJAM.
<<<< semak harga brg kemas iseries PG di sebelah (tengok i-series, bukan D-series)


‎2. Barang kemas i-Series tidak mempunyai kos upah (workmanship). Ini adalah satu ciri yang dapat memaksimakan keuntungan kepada pembeli. Anda cuma membayar mengikut harga emas semasa.

3. Barang kemas i-series mempunyai kualiti 916 (22 karat). Ia membolehkan barang kemas ini praktikal digunakan untuk perhiasan seharian. Ini kerana emas 916 adalah lebih keras berbanding emas 999.9. Jadi anda mendapat barang kemas yang terbaik untuk tujuan pelaburan dan perhiasan.

‎4. Barang kemas i-series mempunyai design yang padu dan tebal. Ini bagi mengelakkan produk ini mengalami kerosakan seperti putus, kemek dan bengkok. Ketahanan adalah aspek penting bagi i-Series. Selain itu, design yang padu akan memberikan bacaan ketulenan yang tepat apabila diuji menggunakan mesin densimeter.

‎5. Barang kemas i-Series tidak mempunyai batu permata, mutiara dan lain-lain. Ia adalah 100% emas padu. Jadi ini akan memaksimakan keuntungan apabila anda menjual balik i-Series ini kepada Public Gold.
'Batu Permata' mempunyai 2 kekurangan:
a) Bermasalah bila nak dipajakkan di Ar-Rahnu sebab mesin densimeter tak boleh detect ketulenan dengan tepat.
b) Jika ingin jual balik, kedai tak kira berat batu permata. Hanya nilai emas sahaja akan dibayar)



SELAIN DARI ITU, KELEBIHAN BARANG KEMAS I-SERIES YANG INGIN SAYA TEKANKAN IALAH :

(1) HARGA JUALAN & BELIAN YANG SANGAT TELUS (TRASPARENT).
BOLEH SEMAK DI WEB 24 JAM SEHARI.

(2) JUALAN DAN BELIAN BALIK MENGIKUT LIVE PRICE, PERGERAKAN HARGA EMAS DUNIA 24 JAM SEHARI. TIDAK SEPERTI KEDAI, HARGA DI UPDATE SEHARI SEKALI SAHAJA.

(3) PROSES BELIAN & JUALAN MENERUSI ONLINE, TAK PERLU TUNGGU KEDAI DI BUKA. BOLEH BUAT BELIAN & JUALAN SEMULA 24 JAM SEHARI SECARA ONLINE WALAUPUN DI HARI CUTI UMUM.

(3) HARGA BELIAN BALIK YANG TINGGI MENGIKUT HARGA WEB. WALAUPUN TELAH DIPAKAI ATAU ROSAK, ASALKAN KETULENAN & BERATNYA MASIH SAMA.

JADI... APA FIKIR-FIKIR LAGI...
KENAPA PERLU BAYAR LEBIH, JIKA KITA BOLEH MEMBELI BARANG BERKUALITI TINGGI PADA HARGA YANG RENDAH

jIKA BERMINAT, HUBUNGI SAYA > DILLA ~ 012-5353-121
ATAU KLIK 'CARA MEMILIKI' DI ATAS UTK PROSES YANG DETAIL.



Dec 16, 2011

FENOMENA

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia;

FENOMENA penurunan harga emas dan perak di hujung tahun, memang sangat luar biasa. Ia boleh diibaratkan seperti YES ~ YEAR END SALE :)

~ walaupun dah turun dengan agak banyak,

ia memang takkan mampu menyamai harga terendah pada awal2 tahun.


Lihat betapa banyak penurunan harga, jika dibandingkan dengan harga pada bulan September yang lalu.


Alangkah ruginya mereka yang masih berkira-kira & berfikir-fikir untuk mengambil peluang ketika fenomena ini berlangsung.



Apatah lagi, ketika hujung tahun ini, ramai di antara kita yang meraih BONUS lumayan

dan ada jugak yang sedang berkira-kira DIVIDEN lumayan sekitar awal Januari nanti.


Namun, ianya pasti tidak akan sama dengan keuntungan melabur (beli > simpan > jual semula) dengan emas dan perak.







Sejarah telah membuktikan, sejak 10 tahun yang lalu, harga emas dilihat sentiasa akan naik. Fenomena penurunan harga secara sekejap-sekejap hanya bersifat sementara dan sentiasa di tunggu oleh pelabur-pelabur logam berharga ini.



OLEH ITU, sekiranya tuan/puan berminat untuk mula membeli logam berharga ini, mulakannya sekarang, kerana ini adalah masa yang terbaik. Ada kemungkinan tuan/puan mampu mengaut laba yang besar dalam jangka masa yang singkat di tahun hadapan.
Kita tunggu sekiranya ada kenaikan mendadak sekitar bukan Julai ~ Ogos tahun hadapan.
Ini hanya ramalan saya, jangan marah jika tidak 100% tepat.

Kami bersama Public Gold sedia membantu tuan/puan dalam proses lock harga. Walau di mana pun tuan/puan berada, Public Gold sentiasa ada bersama tuan/puan. Proses belian & jualan semula adalah tersangat mudah. Ini kerana Public Gold telah berada hampir semua negeri di Malysia. Dan semua proses lock harga hanya di hujung jari (online @ sms).

Jika ingin berbincangan, atau sudah punyai keputusan yang tepat. Boleh hubungi kami, kami sedia membantu walau di mana tuan/puan berada.

Untuk permulaan, boleh rujuk proses pembelian dengan cara klik tab CARA MEMILIKI di atas.
Sekiranya ingin mendapatkan rebate belian, boleh rujuk proses mendaftar sebagai dealer dengan cara klik tab DEALER di atas.

Hubungi kami :
Puan Dilla 012-5353121
En Zul )12-5509796

~ rakan emas anda, bersama Public Gold ~