Sep 15, 2011

Bagaimana nak tahu harga sedang turun atau naik?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera;

Ramai yang bertanya saya....

"Bagaimana kita nak tahu harga sedang turun atau naik?"

Ada yang kata tengok di TV, tengok di jadual harga, tengok dlm surat khabar, tgk di internet, dll

Ya... mcm2 cara... tapi, yg paling mudah... kita tengok kitco live price chart... ini kerana harga emas dunia diperdagangkan dalam USD berdasarkan harga di kitco sendiri.

Lagi... memandangkan harga semua produk Public Gold di update setiap 20 minit berdasarkan pergerakan live price di kitco... adalah SANGAT PERLU untuk kita sentiasa aware dengan pergerakan harga di kitco live price chart (ini cara paling amatur, bg yang lebih pro... mereka akan lihat pergerakan harga di MT4)


Dari kitco live chart yg simple ini, kita boleh lihat pergerakan harga semasa (garisan warna hijau) berbanding harga semalam (garisan warna merah) dan harga kelmarin (garisan warna biru).

Dari situ, kita boleh buat perbandingan, sama ada... harga sedang naik atau sedang turun.

Jika sedang turun, cepat-cepat tengok jadual harga bagi setiap produk PG yang ingin dibeli dan hubunglah dealer berdekatan sebelum harga naik semula...

Harga akan sentiasa di update setiap 20 minit. Jika tak sempat lock masa harga turun... sangat lah rugi. Kerana di Malaysia ini, hanya syarikat Public Gold sahaja yang menawarkan pembelian emas dan perak berdasarkan harga live price berdasarkan kitco live price yg sentiasa diupdate setiap 20 minit. Kebanyakan syarikat lain hanya akan update harga mereka sekali sahaja setiap hari.

So, apa tunggu lagi... hubungi kami 012-5353121 (Dilla) @ 012-5509796 (Zul) untuk lock belian pertama anda.

No comments:

Post a Comment